Канал 5

 По извршеното скенирање на македонската економија, од ММФ предложуваат покрај зголемување на старосната граница да има и зголемување на данокот за имот и за ...
сите 104 | | | веќе видена

- Доколку станува збор за препораки во делот на финансиските извештаи рокот на спроведување на препораките е релативно покус, но кога станува збор за препораки ...
сите 9 | | | веќе видена

Размерите од налетот на ураганот од највисока петта категорија се уште не се познати. Познат е само очајниот апел за помош на премиерот Рузвел Скерит, кој на ...
сите 169 | | | веќе видена

 Со законот околу 3.000 стечајци  ќе земаат месечен надоместок од 7.600 денари. Седницата ја следеа стечаните работници. Изгласувањето на законот го проследија ...
сите 193 | | | веќе видена

 Екипи на битолската протипожарна единица и Националниот парк Пелистер и денеска остануваат на терен бидејќи поради силниот ветер постои опасност некои од ...
сите 108 | | | веќе видена

49-годишниот прв човек на европскиот фудбал за германската телевизија „АРД“ ја нагласи потребата од создавање рамнотежата помеѓу богатите и клубовите и тие со ...
сите 5 | | | веќе видена

 Од Република Македонија 150 лица заминале во завојуваните краишта на  Блискиот и средниот Исток,  околу шеесеттина од нив се вратиле назад. Експертската ...
сите 70 | | | веќе видена

За владата безусловна  препорака за старт на преговори со Брисел ќе значи доволен сигнал дека планот 3 – 6 – 9 ги дал првите резултати.  Вицепремиерот за ...
сите 75 | | | веќе видена

Како што соопшти МВР првата кривична пријава е поднесена затоа што пријавениот - во својство на градоначалник на општина Неготино - на 1 јуни 2014 година ...
сите 44 | | | веќе видена

-  Град Скопје преку фестивалот на виното – Вино Скоп, сака да ги поддржи и промовира македонските производители на вина, да го презентира долгогодишното ...
сите 25 | | | веќе видена

„ДОМ смета дека по серијата референдуми против отворање рудници за злато и бакар во југоисточна Македонија, време е Владата да направи решителни чекори во ...
сите 53 | | | веќе видена

next