Канал 5

Прифатливи ќе бидат  проектите од областа на природните и техничките науки кои би се реализирале за максимум 6 месеци. Вкупниот буџет за годинашниот Предизвик ...
сите 14 | | | веќе видена

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев заедно со претседателот на комисијата за здравство на СДСМ и министер за здравство, Венко Филипче и директорот на ...
сите 83 | | | веќе видена

 Институциите, граѓанскиот сектор и индустријата имаат подеднаква улога и одговност во создавање услови што ќе доведат до подобрување на состојбите со ...
сите 256 | | | веќе видена

Според реакцијата, се искажува незадоволство, бидејќи речиси половината од предвидените средства за поддршка на спортот треба да ги добие фудбалскиот клуб кој ...
сите 9 | | | веќе видена

Вкупниот буџет за годинава изнесува околу 86 милиони денари и со одобрување на истиот регулаторното тело ќе може во полн капацитет со зголемените надлежности ...
сите 39 | | | веќе видена

Во договорите да бидат внесени цените за грозјето, а плаќањето да се врши според законот за плаќање редовни фактури, а не надвор од него, со посебни клаузули. ...
сите 83 | | | веќе видена

 ВМРО-ДПМНЕ продолжува да ги блокира сите проекти и законски решенија во интерес на граѓаните, а сега тоа го прави со опструкција на работењето на собраниската ...
сите 42 | | | веќе видена

Според медиумите во Кина болницата би можела да биде готова до понеделник. Болницата се гради во компкелс кој претходно бил предвиден за локалните работници во ...
сите 584 | | | веќе видена

Но, СДСМ презема и мерки за стимулирање на младите кои се веќе вработени. Последна во низата е Законот за младински додаток со кој државата обезбедува по 3.000 ...
сите 76 | | | веќе видена

Режимот на Заев е антимакедонски. Криминално рекетарската влада на СДСМ и Зоран Заев ја довлечка државата на дното на Европа и Светот според индексот на ...
сите 64 | | | веќе видена

Меркел на аеродромот „Ататурк“ во Истанбул пристигна по 23 часот по локално време. Таа го напушти аеродромот заедно со својата делегација, поради што беа ...
сите 27 | | | веќе видена

Истовремено, кинеската провинција Хубеи, во која вирусот се појави, побара поголема финансиска помош од државните власти. Засега во 10 градови на провинцијата ...
сите 584 | | | веќе видена

next