Канал 5

– Цело време опстојуваме на тоа дека по ова што се случи со недобивање на датум за преговори, Северна Македонија и граѓаните на Република Македонија остануваат ...
сите 592 | | | веќе видена

– Во детали разговаравме за најдобриот можен момент за предвремени парламентарни избори. Исто така, оценивме дека од наш заеднички интерес е да почекаме да се ...
сите 592 | | | веќе видена

Првата се неодамнешните заклучоци на Европскиот Совет, кои беа такви какви што сите ги знаеме. Од сите учесници на денешната средба побарав да го реафирмираме ...
сите 592 | | | веќе видена

Нашиот извор тврди дека е договорено да се  реализира задолжително  техничка влада со мандат од 100 дена. Исто така Премиерот Заев потврдил дека ќе ја напушти ...
сите 128 | | | веќе видена

Локалните власти наложиле запирање на локалните автобуски линии и железнички сообраќај кои поминуваат низ градот, како и затворање на автопатот Бренер, еден од ...
сите 9 | | | веќе видена

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицковски побарал од лидерите да се реагира на декларацијата на Бугарската влада која донесе документ во која се наведуваат ...
сите 128 | | | веќе видена

Согласно активностите на ВМРО-ДПМНЕ разговараме за сите проблеми кои што ги тежнеат жителите од Ново Село. Кои што ќе бидат составен дел од програмата. Се со ...
сите 175 | | | веќе видена

Се очекува да се разговара и за клучните предизвици, пред кои е исправена Македонија по тешкиот удар од самитот во Брисел. На средбата, присуство потврдија ...
сите 47 | | | веќе видена

next