Gostivarpress.mk

Од почетокот на оваа година, во гостиварскиот регион евидентирани се четириесетина случаи на семејно насилство. Оваа појава, која носи сериозни последици ...
сите 27 | | | веќе видена

Секторот за внатрешни работи Тетово стартуваше со превентивно-едукативниот проект „Безбедни училишта-за меѓуетнички соживот и толеранција“, чиј главен носител ...
сите 2 | | | веќе видена

Во рамките на активностите за откривање и санкционирање на странски државјанки кои непријавено престојуваат и работат во подрачјето, во измнативе девет месеци ...
сите 4 | | | веќе видена

Во продолжение ви претставуваме неколку едноставни, но многу мудри цитати на Лав Толстој за животот, уверувањето, среќата… Кога држел предавања за руската и ...
сите 3 | | | веќе видена

Невообичаена сообраќајна несреќа се случила денес напладне на магистралниот пат Гостивар-Кичево, близу Ново Село. Според информациите од полицијата, камион ...
сите 78 | | | веќе видена

Денес официјално започна третманот на бездомни кучиња од гостиварските улици. Првите заловени животни беа транспортирани во Тетово, каде ветеринарите кои го ...
сите 14 | | | веќе видена

Превозот на учениците на територијата на општина Гостивар, оваа учебна година ја чини локалната самоуправа околу 729 илјади евра. Договорот кој општината го ...
сите 6 | | | веќе видена

next