„Претседател на Република Македонија“ пишува на веб страната на Претседателот иако денеска истекува рокот за промена на името на државата во Северна Македонија ...
сите 287 | | | веќе видена

Печат со текст „Овој пасош е сопственост на Република Северна Македонија“, почна да се применува при излез или влез во земјата, Додека почне издавањето на ...
сите 287 | | | веќе видена

На глобалната он-лајн енциклопедија, Википедија , почна да се употребува новото име на државата, република Северна Македонија. Новото име е напишано на ...
сите 22 | | | веќе видена

Успеавме! Можеме сите да бидеме горди што го живееме новото време, ера на изградба на демократско општество на рамноправни граѓани кои стремат да ги освојат ...
сите 81 | | | веќе видена

Министерството за надворешни работи кое го води министерот Никола Димитров вчера доцна вечерта објави дека земјата испратила три дипломатски ноти со кои ...
сите 15 | | | веќе видена

Елена Гускова, доктор по историски науки од Руска академија на науките (РАН), смета дека нејзината земја не ѝ обрнала доволно внимание на Македонија по ...
сите 2 | | | веќе видена

Извори во обвинителството и МВР тврдат дека во овие две институции веќе допрел јавниот глас за можна саботажа за автобусот подготвена од странство, за која ...
сите 9 | | | веќе видена

next