Горан Ангелов, директорот на депонијата „Дрисла“ преку негова фирма во Бугарија „Блацион“ ООД, извршил увоз на 25 контејнери опасен отпад од Италија, пишува, ...
сите 164 | | | веќе видена

„Бараме договор за положбата и правата на Македонците во Република Албанија и на Албанците во Република Македонија, на реципроцитетна основа“, порача лидерот ...
сите 24 | | | веќе видена

Актерот Владо Јовановски реагира за судската опомена за градоначалникот на Шуто Оризари, Курто Дудуш, откако призна дека физички го нападнал Демир Исмаил и ...
сите 33 | | | веќе видена

Македонската активистка од Италија, Илона Захариева, со нов прилог кон дискусијата за начинот на гласањето на дијаспората на претстојните парламентарни избори ...
сите 3 | | | веќе видена

Активистката на СДСМ Видана Бошкова Мицевска жестоко го нападна пијанистот Симон Трпчески, кој прекина концерт во Штип поради тоа што во Домот на културата ...
сите 6 | | | веќе видена

next