Е-Наука

Вештачка интелигенција која скенира вести во потрага по превидени јавни личности состави список од 40.000 успешни научници за кои не постои никаков запис на ...
сите 7 | | | веќе видена

Во јужниот дел на Мексико е откриена маска на која е прикажан антички крал на Маите од 7-от век. Археолозите сметаат дека маската го опишува владетелот на ...
| | веќе видена

Новите студии укажуваат на тоа дека жените со синдром на полицистични јајници имаат 35 отсто повеќе шанси за раѓање на деце со пореметување од аутистичен ...
сите 2 | | | веќе видена

Според новото истражување од Универзитетот во Цирих, секој човек поседува единствена анатомска карактеристика на мозокот. Таа разноликост е резултат на ...
сите 3 | | | веќе видена

next