Е-Наука

Отров од шкорпија наскоро би можело да стане клуч за елиминирање на одредени соеви високо патогени бактерии. Вакви резултати покажа неодамнешно истражување чии ...
сите 16 | | | веќе видена

Научниците создадоа нова форма на „робот“, не изработена од метал, пластика и жици, туку целосно формирана од живи клетки. “Овие се нова форма на машини. Тие ...
сите 2 | | | веќе видена

Музиката е една од најмоќните форми на самоизразување во историјата на човештвото. Го менува начинот на кој го гледаме светот околу нас, им дава глас на нашите ...
сите 3 | | | веќе видена

Знаеме дека високото ниво на загадување на воздухот може да има загрижувачки влијанија врз нашите тела, од придонес кон болести на белите дробови и срцето до ...
сите 13 | | | веќе видена

100 000 година наша ера, роботски археолог се сопнува на докази за пропадната цивилизација, изградена пред милениуми од група суштества слични на мајмуни. Кои ...
сите 2 | | | веќе видена

Со предизборните кампањи за претседател во тек во САД, Фејсбук во понеделникот објави дека ги забрани манипулираните видеа и фотографии, честопати наречени ...
сите 16 | | | веќе видена

И покрај огромните докази за климатските промени, негирачите сакаат да посочат дека понекогаш може да биде малку поладно надвор како основа за нивните смешни ...
сите 38 | | | веќе видена

next