Е-Наука

Според новото истражување од Универзитетот во Цирих, секој човек поседува единствена анатомска карактеристика на мозокот. Таа разноликост е резултат на ...
сите 3 | | | веќе видена

Јапонците од идната година ќе учат англиски јазик од роботи со вештачка интелигенција. Роботите кои го зборуваат англискиот јазик од идната година ќе станат ...
сите 4 | | | веќе видена

Најстарото сирење на светот е пронајдено од страна на археолози, кое доаѓа со приказната за своевидното проклетство на фараонот . Гробницата на Птамес, ...
сите 3 | | | веќе видена

next