Е-Наука

Оваа позната античка скулптура, наречена шигир е пронајдена во далечната 1894 година. Се наоѓала 4 метри длабоко закопана на областа Урал. Бидејќи била ...
сите 2 | | | веќе видена

Грипот е заразна респираторна болест која во некои случаеви (во моментов околу 1%) може да биде смртоносна. Поради лесното ширење и можноста да се појави ...
сите 22 | | | веќе видена

Постојано гледате во монитор? Прочитајте како всушнот тоа се одразува на вашето тело и мозок. Доколку сте еден од оние кои заработуваат за живот седејќи во ...
сите 13 | | | веќе видена

Научниците тврдат дка музиката и пеењето кај децата го забрзуваат развојот на мозочните функции и помагаат при борбата со депресија. Музичкото образование го ...
сите 4 | | | веќе видена

Откриен е предел на Марс, кој изгледа како дното на древно море кое можеби некогаш било слично како оние на раната Земја. Ова откритие би можело да ни овозможи ...
сите 24 | | | веќе видена

Денес ( 25.04.2018 ) на прес конференцијата одржана во просториите на ,,Алкалоид АД Скопје” официјално беше потпишан меморандум за соработка помеѓу ,,Алкалоид ...
сите 17 | | | веќе видена

Надворешниот Универзум сјае со светла маглина од рендгенски зраци кои стигнуваат на сите страни одеднаш. Но, доколку внимателно погледнете во таа маглина, ќе ...
сите 9 | | | веќе видена

next