Е-Наука

Откриен е предел на Марс, кој изгледа како дното на древно море кое можеби некогаш било слично како оние на раната Земја. Ова откритие би можело да ни овозможи ...
сите 24 | | | веќе видена

Денес ( 25.04.2018 ) на прес конференцијата одржана во просториите на ,,Алкалоид АД Скопје” официјално беше потпишан меморандум за соработка помеѓу ,,Алкалоид ...
сите 17 | | | веќе видена

Надворешниот Универзум сјае со светла маглина од рендгенски зраци кои стигнуваат на сите страни одеднаш. Но, доколку внимателно погледнете во таа маглина, ќе ...
сите 9 | | | веќе видена

Научниците во Британија и САД објавија текст во кој појаснуваат дека ја подобриле ефективноста на ензимот кој разградува пластика и кој во иднина би можел да ...
сите 20 | | | веќе видена

Нов непријатен факт е дека фенот за сушење на раце во јавните тоалети собираат фекални бактерии, а потоа ги распрскуваат по вашите раце. Имено, на сите ни е ...
сите 3 | | | веќе видена

9-годишната Маша е сиријска кафеава мечка од семејството Евро-азиски кафеави мечки, која е спасна од заробеништво во кафез во кој го поминала целиот нејзин ...
сите 2 | | | веќе видена

next