Е-Наука

Рачно напишаното писмо на Алберт Ајнштајн, во кое тој го оспорува концептот на религијата, ги надмина прогнозите и беше продадено на аукција за 2,9 милиони ...
сите 9 | | | веќе видена

Кинескиот научник Хи Џианкуи, кој минатата недела објави дека создал генетски модифицирани бебиња исчезна. Генетичарот од конференцијата до денес не е виден. ...
сите 4 | | | веќе видена

Кина се подготвува за револуционерна мисија за спуштање на вселенска сонда на воглавно неистражен дел од Месечината, со што покажува поголема амбиција како ...
сите 22 | | | веќе видена

Струмичките археолози во непосредна близина на населеното место Костурино, по двoмесечни истражувања открија неолитска населба стара 7.500 години. Населбата е ...
сите 10 | | | веќе видена

Необичните сеизмички бранови кои што неодамна беа регистрирани од повеќе светски сеизмички станици се уште ги збунуваат научниците. Иако се измерени скоро на ...
сите 4 | | | веќе видена

next