Е-Наука

Американските научници забележале механизам кој на клетките на ракот на дојка им овозможува своевидна состојба на мирување во оддалечените органи во телото, за ...
сите 13 | | | веќе видена

Икањето во медицината се нарекува singultus, кој доаѓа од латинскиот збор singult, земање воздух за време на плачење. При икањето се случува неконтролирано ...
сите 3 | | | веќе видена

Естонија, земјата што предничи во технолошките иновации, работи на формирање на база на податоци со генски записи за повеќе од 150.000 свои сограѓани, односно ...
сите 3 | | | веќе видена

Ако користите преносен компјутер (или лаптоп) можеби понекогаш се прашувате колку за вашиот уред е добро доколку постојано е вклучен во струја. Додека некој ќе ...
сите 16 | | | веќе видена

next