Е-Наука

Скоро 130 години го носеше теретот на светот на своите плеќи. Наречен “големото К”, меѓународниот прототип килограм, кој досега служеше и како стандард за сите ...
сите 5 | | | веќе видена

Рачно напишаното писмо на Алберт Ајнштајн во кое тој предупредува на зголемувањето на национализам и антисемитизм во Германија во 20-те години од минатиот век, ...
сите 5 | | | веќе видена

Титаник ќе го доживее своето продолжение. Речиси идентичен брод на стариот Титаник треба да го започне своето патување во 2022 година, обезбедувајќи им на ...
сите 2 | | | веќе видена

next