Е-Наука

Видот на леопарди за кој се веруваше дека е целосно исчезнат, забележан е во југоисточниот дел од Тајван после повеќе од 30 години, па се чини дека големата ...
сите 3 | | | веќе видена

Доколку сте љубител на астрономијата, овие фотографии од полна Месечина ќе ве воодушеват. Фотографот Ендрју Мек Карти пронашол доста интересен начин да направи ...
сите 3 | | | веќе видена

Научниците успеаја да ја променат насоката на движењето на времето со квантен компјутер во една нова студија која е спротивна на воспоставените закони на ...
сите 7 | | | веќе видена

Во стар бронзен ќуп кинески археолози ја пронајдоа мистериозната течност, односно „еликсирот на бесмртноста“, кој се споменува во старите кинески текстови, ...
сите 2 | | | веќе видена

Кога би размислувале за супермоќи, многу од нас веројатно би сакале да бидат невидливи или да им се обнови некој оштетен орган. Некои организми кои живеат на ...
сите 2 | | | веќе видена

Најголемата студија за вакцини и аутизам досега покажа дека не постои поврзаност меѓу нив, дури и кај деца кои имаат поголем ризик за развој на нарушувањето. ...
сите 3 | | | веќе видена

next