Емитер

Во зимските денови топлиот пијалак најдобро ја грее душата, а топлото какао или чоколадо ги загрева подеднакво и душата и срцето. Но, како што овој догогодишен ...
сите 4 | | | веќе видена

Астрономите го објавија откритието на засега најдалечниот познат член на нашиот Сончев систем. Џуџестата планета се наоѓа на 120 пати поголема оддалеченост од ...
сите 6 | | | веќе видена

Ќе започнеме од структурата на универзумот. Според научните студии таа е составена од вкупно 3 компоненти: од 4% класична материја од која се составени сите ...
сите 7 | | | веќе видена

Новите истражувања на НАСА потврдија дека Сатурн полека, но сигурно ги губи прстените. Магнетното поле од планетата ги влече прстените кон неа во вид на дожд ...
сите 32 | | | веќе видена

Додека го набљудувале формирањето на една масивна млада ѕвезда, астрономите наишле на изненадување – ѕвездата во нејзината орбита криела придружник. Дека ...
сите 12 | | | веќе видена

Во издание на издавачкото претпријатие МАГОР д.о.о. Скопје, во подготовка за печат се наоѓа најновата, десетта по ред, книга на нашиот сорабоник од областа на ...
сите 3 | | | веќе видена

next