Емитер

Не, не е околу 50 грама колку што изнесува тежината на популарниот чоколаден десерт. Мерењето на тежината на нашата галаксија, Млечниот Пат, не е едноставна ...
сите 3 | | | веќе видена

Смеата му е својствена на човекот (“Pour ce que rire est le propre de l'homme”) вели Франсоа Рабле на почетокот на “Гаргантуа и Пантагруел” . О, колку ли се ...
сите 2 | | | веќе видена

Плачењето е различно доживување за секој човек. Некои луѓе можат да се разнежнат и од најмалите нешта, а други, пак, остануваат ладни како камен дури и во ...
сите 3 | | | веќе видена

Со исклучок на Земјата, планетата Марс е најистражуваната планета во Сончевиот систем, имено, од 1960 година до денес, на Марс се упатени десетина летала, ...
сите 15 | | | веќе видена

Според Данте Алигиери, Стикс не е само река, туку пространа смртоносна бара која го исполнува целиот петти круг од пеколот. Оние што го посетиле езерото Натрон ...
сите 4 | | | веќе видена

Човечкиот мозок е најкомплексниот и најнеистражениот дел од човечкото тело. Постојат многу нешта кои сè уште претставуваат непозната за науката. Прочитајте го ...
сите 2 | | | веќе видена

next