Емитер

Физичарите ги симулираа условите во јадрата на некои од големите карпести егзопланети изложувајќи парчиња железо на постојани удари од ласери. Резултатите од ...
сите 3 | | | веќе видена

Сигурно досега веќе сте го чуле терминот сув мраз кој секако ви звучел чудно и сте се запрашале што е тоа всушност и за што може да се искористи. Сигурно ве ...
сите 2 | | | веќе видена

Дали родителите некогаш ви кажувале дека јадењето моркови ќе ве спаси од носење очила? Или дека седењето премногу близу до телевизорот може да ве ослепи? ...
сите 4 | | | веќе видена

Google е најупотребуван пребарувач во светот. Тоа е збор што најчесто се изговара во конверзацијата меѓу оние кои користат Интернет и најчесто се типка на ...
сите 3 | | | веќе видена

1. Во круг со пречник од 24 светлински години (СГ) околу нашиот сончев систем има 7 поединечни ѕвезди слични на нашето сонце, кои би можеле да имаат планетни ...
сите 3 | | | веќе видена

Еве една загатка за “вежба” на мозокот. Да замислиме дека имаме девет јајца со идентична големина и изглед, меѓутоа само едно од нив е потешко од другите, но ...
сите 2 | | | веќе видена

next