Емитер

Првиот ден од пролетта, кој оваа година паѓа денес 20 март официјално е тука. Овој ден е познат и како пролетна рамноденица и ово настан речиси секогаш е ...
сите 5 | | | веќе видена

Првата ракета на течно гориво истрелана кон небото ја направил Роберт Годард од Масачусетс на 16 март 1926 година. Кога би се извадила сета сол од морињата и ...
сите 2 | | | веќе видена

Основна суровина за производство на топлинско-изолацискиот материјал, кај нас познат под трговското име стиропор, е полистиренски гранулат со вградено средство ...
| | веќе видена

1. Историјата вели дека Холанѓанецот Ханс Липерше го пронашол телескопот во 1608 година. Од друга страна, легендата вели дека уредот е направен 3 години пред ...
сите 3 | | | веќе видена

Враќањето на километражата е противзаконско дејствие. Во Германија на суд се одговара за тоа. Прекршокот има третман на промена на податок во официјален ...
сите 5 | | | веќе видена

Неколку интересни факти за патувањето низ времето, човекот, човечкото тело и спрејовите. Доколку постои “парадоксот на дедовците” и ако некој може да се врати ...
сите 2 | | | веќе видена

next