Емитер

Новите истражувања на НАСА потврдија дека Сатурн полека, но сигурно ги губи прстените. Магнетното поле од планетата ги влече прстените кон неа во вид на дожд ...
сите 32 | | | веќе видена

Додека го набљудувале формирањето на една масивна млада ѕвезда, астрономите наишле на изненадување – ѕвездата во нејзината орбита криела придружник. Дека ...
сите 12 | | | веќе видена

Во издание на издавачкото претпријатие МАГОР д.о.о. Скопје, во подготовка за печат се наоѓа најновата, десетта по ред, книга на нашиот сорабоник од областа на ...
сите 3 | | | веќе видена

Ви текнува на следната философска дилема: Кога дрвото паѓа во шумата, дали звукот што ќе го направи при падот навистина постои ако нема никој да го слушне? Ако ...
сите 25 | | | веќе видена

Искористувањето на сончевата енергија е многу успешно и прилично компетитивно, но веќе се бараат начини како нејзината примена да стане уште поевтина, уште ...
сите 10 | | | веќе видена

За да го одбележи јубилејот – 20 години постоење, Скопското астрономско друштво најави изложба на астрофотографии насловена “20 години низ објективот на ...
сите 10 | | | веќе видена

next