Емитер

По повод интернационалниот Ден на мачките еве еден кус напис којшто ја става во перспектива нивната интеракција со нас, барем онаа во којашто уживаме ...
сите 2 | | | веќе видена

Во автомобилските кругови кружи една легенда која вели дека она што не му успеало да го реализира (направи) Мерцедес, истото тоа му успеало на Ауди. Не е ...
сите 2 | | | веќе видена

За прв пат бели дробови создадени во лабораторијата успешно беа трансплантирани во свињи. Белите дробови создадени со биоинженеринг, опишани во трудот објавен ...
сите 7 | | | веќе видена

Се чини дека секој сака да биде што посреќен, а потрагата по среќа како потреба е вткаена длабоко во нашата перцепција за животот. Но, според авторите трудот ...
сите 21 | | | веќе видена

Не, не е околу 50 грама колку што изнесува тежината на популарниот чоколаден десерт. Мерењето на тежината на нашата галаксија, Млечниот Пат, не е едноставна ...
сите 3 | | | веќе видена

Смеата му е својствена на човекот (“Pour ce que rire est le propre de l'homme”) вели Франсоа Рабле на почетокот на “Гаргантуа и Пантагруел” . О, колку ли се ...
сите 2 | | | веќе видена

next