Делчево Денес

Обезбедени се дополнителни 10 милиони за доизградба на патниот правец Бигла-Виница со што е овозможено асфалтирање и реконструкција на дополнителни 2 км од ...
сите 60 | | | веќе видена

Во Општина Делчево преку фондовите на ЕУ досега се инвестирани околу 2 милиони евра, средства наменети за развојни проекти. Ова денеска на прес-конференција го ...
сите 5 | | | веќе видена

Општините од Истокот им нудат работа и шанса за искуство на над 60 невработени од регионот, како дел од проектот за општо корисна работа. Речиси во сите ...
сите 20 | | | веќе видена

Лист по лист, Фејзи Сулејман од карбинското село Радање дневно ниже и до 50 килограми тутун. Она што некогаш го работеа десетици раце, сега со помош на ...
сите 7 | | | веќе видена

Една од најчестите инфекции во светот е инфекцијата на желудникот со бактеријата Хеликобактер пилори. Голем број лица со инфекцијата немаат стомачни тегоби. ...
сите 8 | | | веќе видена

Од понеделник, започнуваат градежните работи за изградба на улица Илинденска во Делчево. Согласно со проектот, предвидена е изградба на улицата во должина од ...
сите 48 | | | веќе видена

Крајниот исток масовно се празни. Последните иселенички средби покажаа дека секоја втора куќа во Берово, Делчево, Пехчево и Македонска Каменица или е празна ...
сите 2 | | | веќе видена

next