Делчево Денес

Цицерон се смета за еден од најголемите умови на антички Рим. Тој ги запозна Римјаните со најважните филозофски учења, создавајќи го латинскиот филозофски ...
сите 2 | | | веќе видена

Црна мачка ви го пресекува патот, отварате чадор во домот… Што значи сето тоа… Црна мачка Велат дека кога црна мачка ќе ти го пресече патот носи голема ...
сите 2 | | | веќе видена

Животната приказна на Ерик О’Греј и неговиот најдобар пријател, кучето Пити, ќе ви разбуди силни емоции. 56-годишниот маж го посвоил Пити од засолниште за ...
сите 8 | | | веќе видена

Купуваат овошје и зеленчук, други прехранбени производи, но и овде ги средуваат забите, фризурите, седнуваат во кафеана. Сабота е ден кога Делчево станува ...
| | веќе видена

Научив дека добрите дела на крај ќе ти се исплатат – рекла Ава. Бруталноста на суровиот капитализам на своја кожа ја почувствувала Ава Линс 19 годишна девојка ...
| | веќе видена

Во еден момент од животот Џон Пол ДеЏориа, сопственикот на козметичката компанија Patron Tequila, се нашол на улица како самохран родител, а за да преживее ...
сите 4 | | | веќе видена

Ацтеките, една од најфасцинантните цивилизации на Средна Америка, ја задолжиле глобалната култура и уметност во многу области. Додека историчарите се уште ги ...
сите 9 | | | веќе видена

Еден дечко по име Лај од Детроит бил на локален американски фудбалски натпревар каде забележал пред него како девојка се допишува со некој дечко. Девојката ...
сите 3 | | | веќе видена

Слепото момче седеше на скалите пред една зграда со шешир до своите нозе. Тоа држеше мала табличка со натпис: Јас сум слеп! Ве молам помогнете ми! Во ...
сите 2 | | | веќе видена

Ова е уште еден тест за работата на вашиот мозок. Ако успеете да ја прочитате оваа порака без проблем, тоа значи дека мозокот ви работи беспрекорно! Доволно е ...
сите 2 | | | веќе видена

next