Спиро Ристовски: Укинувањето на екстерното е антиреформа

Ако се укине екстерното, постепено се ќе се врати по старо. Тие со поголемо влијание, ќе ургираат нивното дете да биде со одличен успех без разлика на неговиот квалитет. Дел од учениците ќе имаат висок успех со труд и знаење, а дел ќе имаат висок успех благодарение на нивните влијателни родители Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење, а тоа постои во сите напредни земји. И ...

⇐ DailyФакултети ⇒