Унијата на жени и денеска со хуманитарна акција, меѓу жителите на поплавените подрачја


Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ и денес директно на терен помеѓу жителите на населеното место Економија ја доставуваше собраната хуманитарна помош од големата хуманитарна акција која Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ ја организираше во сите Општински комитети на територија на Република Македонија. Во изминатите денови Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ донираше хуманитарна помош и во населените места Смилковци, Виниче, Црешево, Брњарци и Инџиково. Од Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ информираат дека и во наредниот период ќе продолжат со следење на теренот во поплавените населени места и секаде каде ќе биде потребно ќе биде доставена хуманитарна помош. ____________________________________________________________________________
| | веќе видена | слични
11 копии

Во поплавените подрачја односно во Црешево, Смилковци, Булачани, Брњарци, депонија Арачиново, Сингелиќ, Камник, Стајковци, Раштански пат и Инџиково, Дирекцијата за заштита спасување (ДЗС) со 3.400 вработени исчистила и тампонирала 71 улица со вкупна должина од 15.700 метри, а исчистени се канали и речни корита во должина од 8,6 километри. За ова денеска во училиштето „25 Мај“ во населбата „Ченто“ информираше директорот на ДЗС Шабан Салиу при што истакна дека Дирекцијата од кризните подрачја денеска ги повлекува сите 96 камиони и багери кои биле ангажирани во расчистување. - Извршивме дезинфекција и дератизација на 447 објекти, испумпана е вода и кал од 53 куќи. Исчистени се 67 септички јами, исчистени се куќи и дворни места од кабаст отпад од околу 129 домаќинства. Санирани се 12 свлечишта со вкупна должина од 770 метри, санирани се темелите на една куќа, и потпорни ѕидови на 10 куќи со вкупна должина од 270 метри, истакна Салиу. Преку ДЗС ангажирани биле 19 фирми меѓу кои „Борос“, „НБ Компани“, „Јорго ...
| | веќе видена | слични

Дирекцијата за заштита спасување (ДЗС) со 3.400 вработени исчистила и тампонирала 71 улица со вкупна должина од 15.700 метри, а исчистени се канали и речни корита во должина од 8,6 километри. Во поплавените подрачја односно во Црешево, Смилковци, Булачани, Брњарци, депонија Арачиново, Сингелиќ, Камник, Стајковци, Раштански пат и Инџиково, Дирекцијата за заштита спасување (ДЗС) со 3.400 вработени исчистила и тампонирала 71 улица со вкупна должина од 15.700 метри, а исчистени се канали и речни корита во должина од 8,6 километри. За ова денеска во училиштето „25 Мај“ во населбата „Ченто“ информираше директорот на ДЗС Шабан Салиу при што истакна дека Дирекцијата од кризните подрачја денеска ги повлекува сите 96 камиони и багери кои биле ангажирани во расчистување. – Извршивме дезинфекција и дератизација на 447 објекти, испумпана е вода и кал од 53 куќи. Исчистени се 67 септички јами, исчистени се куќи и дворни места од кабаст отпад од околу 129 домаќинства. Санирани се 12 свлечишта со вкупна должина од 770 ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) денеска од кризните подрачја денеска ги повлекува сите 96 камиони и багери кои биле ангажирани во расчистување. Во поплавените подрачја односно во Црешево, Смилковци, Булачани, Брњарци, депонија Арачиново, Сингелиќ, Камник, Стајковци, Раштански пат и Инџиково, Дирекцијата за заштита спасување (ДЗС) со 3.400 вработени исчистила и тампонирала 71 улица со вкупна должина од 15.700 метри, а исчистени се канали и речни корита во должина од 8,6 километри – соопшти денеска на прес конференција директорот на ДЗС, Шабан Салиу. – Извршивме дезинфекција и дератизација на 447 објекти, испумпана е вода и кал од 53 куќи. Исчистени се 67 септички јами, исчистени се куќи и дворни места од кабаст отпад од околу 129 домаќинства. Санирани се 12 свлечишта со вкупна должина од 770 метри, санирани се темелите на една куќа, и потпорни ѕидови на 10 куќи со вкупна должина од 270 метри – истакна Салиу. Директорот Салиу се заблагодари на сите кои помогнала, како и на државите кои донираа помош ...
| | веќе видена | слични
4 копии

96 ангажирани машини денеска се повлекуваат од регионите коишто беа погодени од невремето, соопшти директорот на Дирекцијата за заштита и справување Шабан Салиу кој смета дека Дирекцијата најодговорно се справи со поплавата и помогна да се исчисти поголемиот дел од калта и покуќнината. Екипата на дирекцијата во изминатите 13 дена активно работеше на чистење на куќите, дворовите, патиштата, извлекување на возила, санирање на водоводни цевки и останата санација којашто им е неопходна на мештаните за нормално функционирање, смета Салиу. Во поплавените подрачја односно во Црешево, Смилковци, Булачани, Брњарци, депонија Арачиново, Сингелиќ, Камник, Стајковци, Раштански пат и Инџиково, ДЗС со 3.400 вработени исчистила и тампонирала 71 улица со вкупна должина од 15.700 метри, а исчистени се канали и речни корита во должина од 8,6 километри.Т -Извршивме дезинфекција и дератизација на 447 објекти, испумпана е вода и кал од 53 куќи. Исчистени се 67 септички јами, исчистени се куќи и дворни места од кабаст отпад од ...
| | веќе видена | слични
2 копии

За ова денеска во училиштето „25 Мај“ во населбата „Ченто“ информираше директорот на ДЗС Шабан Салиу при што истакна дека Дирекцијата од кризните подрачја денеска ги повлекува сите 96 камиони и багери кои биле ангажирани во расчистување. – Извршивме дезинфекција и дератизација на 447 објекти, испумпана е вода и кал од 53 куќи. Исчистени се 67 септички јами, исчистени се куќи и дворни места од кабаст отпад од околу 129 домаќинства. Санирани се 12 свлечишта со вкупна должина од 770 метри, санирани се темелите на една куќа, и потпорни ѕидови на 10 куќи со вкупна должина од 270 метри, истакна Салиу. Преку ДЗС ангажирани биле 19 фирми меѓу кои „Борос“, „НБ Компани“, „Јорго комерц“, „Магнум инсталација“, „Ален компани“, „Камацо“, „Ени компани“ и други. Директорот Салиу се заблагодари на сите кои помогнали како и на државите кои донираа помош од технички средства, пумпи за испумпување на вода, агрегати, кревети за спиење, душеци, средства за дезинфекција и друго. Салиу изрази сочувство до фамилиите од настраданите ...
| | веќе видена | слични

Денеска се повлекуваме од поплавените подрачја и сакам да информирам дека бевме ангажирани со вкупно 96 машини, односно тоа е целата механизација со која работиме, вели директорот на ДЗС Дирекцијата за заштита и спасување денеска најави дека ја повлекува својата механизација од поплавените подрачја во Скопскиот Регион. Според нив, завршено е расчистувањето, дезинфицирани се домовите и од денеска ги повлекуваат машините и екипите. Како што информира директорот на ДЗС, Шабан Салиу, во поплавените подрачја, односно во Црешево, Смилковци, Булачани, Брњарци, депонија Арачиново, Сингелиќ, Камник, Стајковци, Раштански Пат и Инџиково, Дирекцијата за заштита спасување
| | веќе видена | слични

Дирекцијата за заштита и спасување се повлекува од поплавените подрачја. Директорот Шабан Салиу вели дека кризната состојба е завршена, и повикувајќи се на законски одредби , изјави дека нивната механизација ќе се повлече од терен а одговорноста и надлежноста за натамошните санации останува на локалните власти, односно на општините. Во поплавените подрачја, односно во Црешево, Смилковци, Булачани, Брњарци, депонија Арачиново, Сингелиќ, Камник, Стајковци, Раштански пат и Инџиково, Дирекцијата за заштита спасување со 3.400 вработени исчистила и тампонирала 71 улица со вкупна должина од 15.700 метри, а исчистени се канали и речни корита во должина од 8,6 километри. За ова денеска информираше директорот на ДЗС Шабан Салиу, кој истакна дека Дирекцијата од кризните подрачја денеска ги повлекува сите 96 камиони и багери кои биле ангажирани во расчистување. - Извршивме дезинфекција и дератизација на 447 објекти, испумпана е вода и кал од 53 куќи. Исчистени се 67 септички јами, исчистени се куќи и дворни места од ...
| | веќе видена | слични

Меморијален турнир во мал фудбал во скопско Љубанци се одржува традиционално од 1974 година, а доби меморијален карактер во 2001 година кога почна да се игра во чест на загинатите бранители од Љубанци во конфликтот од 2001 година. Иако закажан за 12 август, поради активностите поврзани со поплавените подрачја , отварањето на меморијалниот турнир Љубанци 2016 беше одложено. Исто така сите пријавени екипи од населените места: Смилковци, Стајковци, Брњарци, Црешево и Булачани, кои беа зафатени со катастрофалната поплава беа ослободени од плаќање на котизација. И годинава ќе бидат доделени награди за најдобриот играч и голман, како и награден фонд за прво второ и трето место. Судиската двојка на турнирот е од Фудбалската дфедерација на Македонија. Годинава се пријавени околу 50 екипи. Дел од нив се Клуб Милениум, Бутел, Меѓу ноги, Филео, Мафи (Тетово), Оризари, Госв Транс, Буларт Констракшн, Побожје, Рамстор, Спортска гостилница, Фер плеј, Ченто и други. Официјално отварање на турнирот е во 20:00 часот, а ...
| | веќе видена | слични

Иако закажан за 12 август, поради активностите поврзани со поплавените подрачја , отварањето на меморијалниот турнир Љубанци 2016 беше одложено. Исто така сите пријавени екипи од населените места: Смилковци, Стајковци, Брњарци, Црешево и Булачани, кои беа зафатени со катастрофалната поплава беа ослободени од плаќање на котизација. И годинава ќе бидат доделени награди за најдобриот играч и голман, како и награден фонд за прво второ и трето место. Судиската двојка на турнирот е од Фудбалската дфедерација на Македонија. Годинава се пријавени околу 50 екипи. Дел од нив се Клуб Милениум, Бутел, Меѓу ноги, Филео, Мафи (Тетово), Оризари, Госв Транс, Буларт Констракшн, Побожје, Рамстор, Спортска гостилница, Фер плеј, Ченто и други. Официјално отварање на турнирот е во 20:00 часот, а натпреварите ке започнат од 20:50. 20:50 Филео- Нови Лисици 21:30 Багра- Ченто 22:10 Рамстор- Аква вардар коп Сите пари собрани од уплатата на котизацијата ке им бидат дадени на семејствата на загинатите бранители.
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Еврокомесарот за проширување, Јоханес Хан, вели дека одговорноста за одлуката да не им се додели датум за преговори на Северна Македонија и на Албанија не е на ...
сите 406 | | | веќе видена

Во овие моменти за добивање преговори со Европската Унија, Обединети за Македонија ги повикува сите политички партии и организации да не ја злоупотребуваат ...
сите 344 | | | веќе видена

Премиерот Заев и коалицискиот лидер на ДУИ, Али Ахмети, вечерва се среќаваат за да разговараат по неуспехот во Брисел, Македонија да добие датум.Заев ќе ...
сите 183 | | | веќе видена

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска ги повика сите институции што се занимаваат со избори да гласаат согласно законите и принципиелно, ...
сите 67 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Унијата на жени и денеска со хуманитарна акција, меѓу жителите на поплавените подрачја

Од:
До кого (е-маил):
Порака: