НУ

  во

  Со концерт на гудачкиот квартет ,,Вива Стрингс”, продолжува богатата културна понуда која во Делчево почна за време на новогодишните и божикните ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Бројот на читатели константно се зголемува а во рамките на нашите можности и доделените средства од Министерството за култура континуирано набавуваме нови ...
  сите 8 | | | веќе видена

  НУ Турски театар ќе ја изведе претставата „Крал Лир“ од Вилијам Шекспир во режија на Диего де Бреа на 10 јануари, со почеток во 20 часот, на сцената во „Театар ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Серијалот „Седумте сестри“ на светски познатата Лусинда Рајли се најбараните книги во битолската Градска библиотека, додека пак најмладите читатели зимскиот ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Серијалот „Седумте сестри“ на светски познатата Лусинда Рајли се најбараните книги во битолската Градска библиотека, додека пак најмладите читатели зимскиот ...
  сите 17 | | | веќе видена

  НУ Турски Театар ќе ја изведе претставата „Крал Лир“ од Вилијам Шекспир во режија на Диего Де Бреа на 10 јануари со почеток во 20 часот, на сцената во Театар ...
  сите 6 | | | веќе видена

  НУ Турски театар ќе ја изведе претставата „Крал Лир“ од Вилијам Шекспир во режија на Диего де Бреа на 10 јануари, со почеток во 20 часот, на сцената во „Театар ...
  сите 7 | | | веќе видена

  НУ Турски театар ќе ја изведе претставата „Крал Лир“ од Вилијам Шекспир во режија на Диего де Бреа на 10 јануари, со почеток во 20 часот, на сцената во „Театар ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Серијалот „Седумте сестри” на светски познатата Лусинда Рајли се најбараните книги во битолската Градска библиотека, додека пак најмладите читатели зимскиот ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Серијалот „Седумте сестри" на светски познатата Лусинда Рајли се најбараните книги во битолската Градска библиотека, додека пак најмладите читатели зимскиот ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Тетарската уметност е токму уметноста која во себе ги сплотува сите останати уметности, но тоа е и уметноста која чини најмногу пари. Веќе од оваа година во ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Изминатата година за македонската култура почна со бура од реакции по објавената Годишна програма на Министерството за култура за проекти што добиле државни ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Со чесен и домаќински пристап, добро менаџирање и користење на сите расположливи потенцијали, знаења и капацитети и заедничка работа со општинската ...
  сите 11 | | | веќе видена