Кузман Јосифовски Питу

  во

  Првиот воз во Македонија тргнал по нецел половина век од пуштањето на првата железница во светот. Тоа се случило на денешен ден, 9 јули 1873 година, кога е ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Да се знае, да се знает! Кирил Пејчиновиќ Со векови со гордост зборуваме за придобивките на Илинденската епопеја и Крушевската република. Со години и декади ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Вечерва се случи тешка сообраќајна несреќа на булеварот „Климент Охридски“. Возило алфа ромео мито удри во мотоциклист. Поради сероозноста на повредите возачот ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Два родендена во ист ден, на македонскиот војвода Јордан Пиперката и на македонскиот народен херој Кузман Јосифоски – Питу. Пиперката е роден 1870 г. во ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во дворовите на основните училишта во надлежност на Општина Кисела Вода се одржа свечено доделување на свидителства. Во општинските основни училишта: „Невена ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Во дворовите на основните училишта во надлежност на Општина Кисела Вода се одржа свечено доделување на свидителства.Во општинските основни училишта: „Невена ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Полуматурантите од ОУ „Кузман Јосифовски – Питу“ во Кисела Вода денеска ги земаа своите свидетелства за деветто одделение. Иако поради состојбата со ...
  сите 198 | | | веќе видена

  Во тетовската касарна „Кузман Јосифовски-Питу“ се одбележаа 19 години од загинувањето на припадниците на Армијата и гарнизонот во Тетово во 2001 година. На ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Во тетовската касарна „Кузман Јосифовски-Питу“ се одбележаа 19 години од загинувањето на припадниците на Армијата и гарнизонот во Тетово во 2001 година. На ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Во тетовската касарна „Кузман Јосифовски-Питу" се одбележаа 19 години од загинувањето на припадниците на Армијата и гарнизонот во Тетово во 2001 година.На 5-ти ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Во тетовската касарна „Кузман Јосифовски-Питу“ се одбележаа 19 години од загинувањето на припадниците на Армијата и гарнизонот во Тетово во 2001 година. На ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Во тетовската касарна „Кузман Јосифовски-Питу” се одбележаа 19 години од загинувањето на припадниците на Армијата и гарнизонот во Тетово во 2001 година. На ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во ист ден историјата на Македонија запишала една јуначка смрт на Македонец во Леринско во 1902 година и 14 години подоцна раѓање на друг македонски херој во ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Државните студентски домови во Скопје, Битола и Штип веќе два месеци се празни откако Владата донесе одлука да се затворат поради пандемијата на Ковид-19. Но, ...
  сите 100 | | | веќе видена

  Заради запазување на мерките за спречување на ширење на пандемијата, при уписот на првооделенците во основните училишта во Општина Кисела Вода, кој почнува на ...
  сите 140 | | | веќе видена