Атлантикот

  во

  19 април 2019 885.- Во Моравија умре Методиј Солунски, постар брат на Константин Филозоф – Кирил, двајцата македонски и сесловенски учители и просветители. ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Бран мигранти од сегашна Грција и Турција пристигнале во Британија пред околу 6.000 години и во суштина го замениле постојното население, кое се занимавало ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Британскиот патнички брод Титаник потонал на 14 април 1912 година, за време на првото патување од Саутемпетон во Њујорк, САД. На бродот имало околу 2200 луѓе, ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Британскиот патнички брод Титаник потонал на 14 април 1912 година, за време напрвото патуање од Саутемпетон во Њујорк, САД. На бродот имало околу 2200 луѓе, а ...
  сите 10 | | | веќе видена

  На денешен ден 14 април 2019 – Денеска е Ден на Царинската служба на Република Македонија. Цариниците во Република Македонија за првпат го одбележаа својот ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Една година по студената трговска војна со Администрацијата на американскиот претседател Доналд Трамп и покачувањето на царините од двете страни, земјите ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Европскиот комесар за соседска политика и преговори за проширување, Јоханес Хан, за време на посетата на Атлантскиот совет во Вашингтон рече дека европската ...
  сите 71 | | | веќе видена