Забранетиот портрет на Мао Це Тунг од Ворхол се продава во Кина

Портрет на поранешниот кинески лидер Мао Це Тунг, кој во 1973 година го изработи Енди Ворхол, ќе биде продаден на аукција во Хонгконг следниот месец, а се очекува да собере над 15 милиони долари.Делото на легендарниот уметник се продава од аукциската куќа „Сотбис“ и очекуваната сума е највисока за слика продавана во Азија. Одлуката на аукциската куќа да го продаде делото во Азија доаѓа на ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒