Комбинатот „Југохром“ од Јегуновце нема да проработи во предвидениот рок. Иако се најавуваше дека комбинатот ќе ги запали печките во март или најдоцна во ...
сите 12 | | | веќе видена

Во склоп на националната установа “Завод и музеј Прилеп” работи и музејот за тутун. На површина од 250 метри квадратни се изложени дел од 3000 експонати ...
сите 2 | | | веќе видена

Реформите на безбедносните служби доцнат стои во извештајот на американскиот Стејт Департмент за Македонија кој се однесува на 2017 година. Надлежните не ...
сите 34 | | | веќе видена

Покрај воведувањето на прогресивниот данок, што треба да донесе поголема социјална правда, Владата ќе ја засилува фискалната дисциплина и ќе ја подобрува ...
сите 14 | | | веќе видена

15- ти мај е првото рочиште во Освниот суд Скопје 2 на кое ќе се одлучи дали ќе се отвори стечјна постапка за производителот и снабдувачот во Скопје со ...
сите 12 | | | веќе видена

Тројца просветни инспектори утринава вршеа увид во неготинската гимназија Св Кирил и Мeтодиј, којa треба да покаже што навистина се случило за време на ...
сите 20 | | | веќе видена

Сите лични податоци на граѓаните, почнувајќи од име, презиме, матичен број, јазик, пол, датум на раѓање и смрт, адреса и имиња на родители, до брачен статус и ...
сите 18 | | | веќе видена

next