Град Скопје

Град Скопје ги известува подносителите на листите за претседателските избори, согласно со Одлуката за условите за добивање право за користење место за ...
сите 7 | | | веќе видена

Град Скопје денеска /12.02.2019 година/ испрати допис до сите државни институции, претпријатија и поголеми компании каде што се наведени сите сообраќајници и ...
сите 12 | | | веќе видена

Советот на Град Скопје денеска со едноминутно молчење во знак на оддавање почит на загинатите во сообраќајната несреќа кај село Ласкарци ја започна 27-та ...
сите 36 | | | веќе видена

Екипите на Град Скопје и на јавните претпријатија „Улици и патишта“ и „Паркови и зеленило“ спроведуваат акција за комплетно чистење на каналите и на езерцата ...
сите 11 | | | веќе видена

Град Скопје ги известува граѓаните дека утре (24.02.2019 година, недела) на повеќе локации ќе се извршува градежни зафати поради што сообраќајот ќе се одвива ...
сите 23 | | | веќе видена

Инспекторите на Град Скопје денеска извршија вонреден инспекциски надзор во просториите на Специјалната болница по гинекологија и акушерство во Чаир, по ...
сите 5 | | | веќе видена

Денеска, во салата на Советот на Град Скопје, се одржа комеморативна седница за нашиот почитуван колега, вреден соработник, драг пријател, Зоран Давидоски, ...
сите 23 | | | веќе видена

Од денеска средните училишта на Град Скопје ги отвораат вратите за универзитетите за презентација и промоција на нивните студиски програми пред средношколците. ...
сите 27 | | | веќе видена

Поради прераната смрт на Зоран Давидоски, раководител на Секторот за сообраќај, ќе се одржи Комеморативна седница на 18 февруари 2019 година (понеделник) со ...
сите 9 | | | веќе видена

Град Скопје денеска со тага ја прими веста за прераната и неочекувана смрт на својот колега и пријател Зоран Давидоски, кој трагично го загуби својот живот во ...
сите 14 | | | веќе видена

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“ денеска и утре ќе го чистат дворот на Студентскиот дом „Пелагонија“. На акцијата за чистење присуствуваа и градоначалникот ...
сите 55 | | | веќе видена

Заострени критериумите за добивање дозвола за вршење прекоп на улиците, повисоки критериуми за начинот на кој ќе се вршат овие прекопувања, како и скратени ...
сите 3 | | | веќе видена

next