Град Скопје

Денеска на скопските улици неколку илјади маратонци трчаа на 15-то издание на најмасовната спортска манифестација Виз Ер Скопски маратон 2019. Победник на Виз ...
сите 33 | | | веќе видена

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“, по налог на Град Скопје, денеска спроведоа акција за расчистување диви депонии во населбата Горно Лисиче, на границата меѓу ...
сите 34 | | | веќе видена

Започна капиталниот проект на Град Скопје за поврзувањето на Аеродром со Ќерамидница со изградбата на булевар АСНОМ и изградбата на мост на реката Вардар. Ова ...
сите 23 | | | веќе видена

Секретарот на Град Скопје Викторија Аврамовска Мадиќ, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, и претставници од Владата, денеска ...
сите 28 | | | веќе видена

Екипи на Градот Скопје и на Општина Карпош денеска почнаа голема акција за расчистување на децениските депонии зад Спортскиот центар „Борис Трајковски“, на ...
сите 13 | | | веќе видена

Започна капиталниот проект на Град Скопје за поврзувањето на Аеродром со Ќерамидница со изградбата на булевар АСНОМ и изградбата на мост на реката Вардар. Ова ...
сите 52 | | | веќе видена

Екипи на Градот Скопје и на Општина Карпош денеска почнаа голема акција за расчистување на децениските депонии зад Спортскиот центар „Борис Трајковски“, на ...
сите 29 | | | веќе видена

Градот Скопје како партнер во мрежата на Европските градови на уметничко творештво, давајќи им поддршка на младите уметници ја продолжува реализацијата на ...
сите 3 | | | веќе видена

Тригодишната Предлог-стратегија за соработка со граѓански здруженија и фондации, денеска, беше промовирана пред граѓанските организации од Град Скопје и од ...
| | веќе видена

Градот Скопје ги потсетува граѓаните дека е во тек субвенционирањето за чистење на оџаците на нивните објекти и дека може да надоместат дел од трошоците ...
сите 16 | | | веќе видена

next