Град Скопје

Град Скопје предвидува измена и дополнување на Одлуката за условите и начинот на давање под закуп на недвижен имот во сопственост на Град Скопје. Преку ...
сите 7 | | | веќе видена

Градот Скопје денеска го објави јавниот повик за надоместување дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на град Скопје за набавка на печки на пелети. Со цел ...
сите 14 | | | веќе видена

Согласно Законот за квалитет на амбиентниот воздух, на барање на Владата на Република Македонија и Министерството за здравство, Градот Скопје објави итни мерки ...
сите 160 | | | веќе видена

Градот Скопје продолжува со доделување субвенции за чистење на оџаците, со цел намалување на загадувањето на амбиентниот воздух. За таа цел Град Скопје го ...
сите 24 | | | веќе видена

Град Скопје ги објави добитниците на Конкурсот за финансирање на манифестации, проекти и творештво на други корисници и чинители преку кои се остварува ...
сите 8 | | | веќе видена

Град Скопје ги објави добитниците на Конкурсот за финансирање на манифестации, проекти и творештво на други корисници и чинители преку кои се остварува ...
сите 16 | | | веќе видена

Град Скопје изминатиов период изврши реконструкција на делови од објектот на библиотеката „Другарче“. Во рамките на овие градежни активности беше извршена ...
сите 4 | | | веќе видена

Град Скопје денеска го распиша Јавниот повик за прибирање барања за користење средства од Буџетот на Град Скопје за 2019 година, наменети за финансирање ...
| | веќе видена

Инспекцискиот надзор, зазеленувањето, загревањето на домовите и транспортот се четирите сегменти од Планот за чист воздух што се во надлежност на Град Скопје, ...
сите 14 | | | веќе видена

Град Скопје го распиша Јавниот повик за поддршка на проекти и програмски активности на организации кои работат во областа на социјалната, детска и здравствена ...
сите 13 | | | веќе видена

Градот Скопје продолжува со доделување субвенции за чистење на оџаците, со цел намалување на загадувањето на амбиентниот воздух. За таа цел Град Скопје го ...
сите 16 | | | веќе видена

Вчера (10.01.2019 година) во салата на Советот на Град Скопје се одржа презентација на содржината на Локалниот стратегиски план за прилагодување, развиен во ...
сите 5 | | | веќе видена

Екипите на зимската служба на Град Скопје продолжуваат со интензивните активности за расчистување на снегот по обилните врнежи. Коловозите на булеварите и ...
сите 27 | | | веќе видена

Во салата на Советот на Град Скопје денеска (09.01.2019 година, среда), се одржа презентација на Програмата на активности од областа на заштитата на животната ...
сите 19 | | | веќе видена

next