Град Скопје

Започна капиталниот проект на Град Скопје за поврзувањето на Аеродром со Ќерамидница со изградбата на булевар АСНОМ и изградбата на мост на реката Вардар. Ова ...
сите 13 | | | веќе видена

Екипи на Градот Скопје и на Општина Карпош денеска почнаа голема акција за расчистување на децениските депонии зад Спортскиот центар „Борис Трајковски“, на ...
сите 90 | | | веќе видена

Градот Скопје како партнер во мрежата на Европските градови на уметничко творештво, давајќи им поддршка на младите уметници ја продолжува реализацијата на ...
сите 2 | | | веќе видена

Тригодишната Предлог-стратегија за соработка со граѓански здруженија и фондации, денеска, беше промовирана пред граѓанските организации од Град Скопје и од ...
сите 5 | | | веќе видена

Градот Скопје ги потсетува граѓаните дека е во тек субвенционирањето за чистење на оџаците на нивните објекти и дека може да надоместат дел од трошоците ...
сите 16 | | | веќе видена

Градот Скопје, како една од мерките против загадувањето на воздухот, го објави јавниот повик за субвенционирање на граѓаните за купување инвертери и други ...
сите 23 | | | веќе видена

На финалните натпревари на градскиот ФАЈНЛ ФОР, коишто денеска (15 април) се играа во спортскиот центар „Борис Трајковски“ во одбојка - женска конкуренција, ...
сите 6 | | | веќе видена

Градоначалникот Шилегов денеска е во посета на збратимениот град Сараево каде што учествуваше на првиот Самит на градоначалниците на главните градови на ...
сите 2 | | | веќе видена

next