Град Скопје

Град Скопје, вчера (17 септември 2018 година) го објави Јавниот повик за финансирање проекти и активности од областа на културата од интерес на Градoт за ...
сите 11 | | | веќе видена

Животната средина и климатски промени беа темите на презентациите што денеска се одржаа во ЕУ Инфоцентарот, како дел од активностите во првиот ден од ...
сите 52 | | | веќе видена

Денеска и официјално беше отворен првиот дел од новоизградената траса од булеварот „Христијан Тодоровски Карпош“ во општина Бутел, на потегот од крстосницата ...
сите 6 | | | веќе видена

Градоначалникот Шилегов и директорот на ЈП „Водовод и канализација“, Душко Весковски денеска извршија увид во градежните работи за поставување вововодна цевка ...
сите 80 | | | веќе видена

Град Скопје и стационарот за бездомни животни „Вардариште“ ги информираат и воедно ги повикуваат граѓаните да го посетат стационарот и да вдомат куче. ...
сите 19 | | | веќе видена

Најновата реформа во работењето на градската администрација е воведувањето на внатрешна контрола со цел обезбедување поголема ефикасност во работата и подобри ...
сите 8 | | | веќе видена

Во знак на благодарност на Град Скопје и на скопјани за несебичната помош на норвешкиот дипломат Торвалд Столтенберг по катастрофалниот скопски земјотрес од ...
сите 2 | | | веќе видена

Денеска започнаа градежните работи за реконструкција на булеварот „Партизански одреди“ во населбата Влае во Карпош. На почетокот на градежните работи ...
сите 45 | | | веќе видена

Градоначалникот Шилегов денеска во рамките на големата акција за чистење на Скопје во која јавните претпријатија „Комунална хигиена“ и „Паркови и зеленило“, во ...
сите 91 | | | веќе видена

Градоначалникот Шилегов денеска го посети СУГС „Орце Николов“ каде што е во тек реконструкцијата на фасадата и на надворешната столарија на училишниот објект. ...
сите 13 | | | веќе видена

Денеска и официјално беше отворен првиот дел од новоизградената траса од булеварот „Христијан Тодоровски Карпош“ во општина Бутел, на потегот од крстосницата ...
сите 84 | | | веќе видена

next