Град Скопје

Градот Скопје, како една од мерките против загадувањето на воздухот, денеска го објави јавниот повик за субвенционирање на граѓаните за купување инвертери и ...
сите 27 | | | веќе видена

За покажаната храброст и укажаната несебична помош на настраданите во сообраќајната несреќа кај селото Ласкарци, на пожарникарите од Територијалната ...
сите 8 | | | веќе видена

Градот Скопје, како една од мерките против загадувањето на воздухот, денеска го објави јавниот повик за субвенционирање на граѓаните за купување инвертери и ...
сите 11 | | | веќе видена

Советот на Град Скопје на денешната седница донесе одлука за формирање јавно претпријатие за хуманиот третман на животните скитници, а новото претпријатие ќе ...
сите 23 | | | веќе видена

Град Скопје во континуитет работи на спроведување проекти и активности за зголемување на безбедноста на учениците, како и на намалување на насилство во ...
сите 12 | | | веќе видена

Град Скопје ги известува подносителите на листите за претседателските избори, согласно со Одлуката за условите за добивање право за користење место за ...
сите 7 | | | веќе видена

Град Скопје денеска /12.02.2019 година/ испрати допис до сите државни институции, претпријатија и поголеми компании каде што се наведени сите сообраќајници и ...
сите 12 | | | веќе видена

Советот на Град Скопје денеска со едноминутно молчење во знак на оддавање почит на загинатите во сообраќајната несреќа кај село Ласкарци ја започна 27-та ...
сите 36 | | | веќе видена

Екипите на Град Скопје и на јавните претпријатија „Улици и патишта“ и „Паркови и зеленило“ спроведуваат акција за комплетно чистење на каналите и на езерцата ...
сите 11 | | | веќе видена

Град Скопје ги известува граѓаните дека утре (24.02.2019 година, недела) на повеќе локации ќе се извршува градежни зафати поради што сообраќајот ќе се одвива ...
сите 23 | | | веќе видена

Инспекторите на Град Скопје денеска извршија вонреден инспекциски надзор во просториите на Специјалната болница по гинекологија и акушерство во Чаир, по ...
сите 5 | | | веќе видена

next