Радио МОФ

Тимот на Центарот за современи уметности – Скопје (ЦСУ) спроведе уште една урбана уметничка акција. Поставувањето на овој гигантски велосипед има за цел да ја ...
сите 18 | | | веќе видена

Став на Здружението на лекари специјализанти ЗЛС излезе со своја реакција во однос на актуелниот, нацрт Законот за докторска дејност. Оттаму се децидни дека е ...
сите 11 | | | веќе видена

Вечерва во мултимедијалниот центар „Мала станица“ ќе биде отворена изложбата „Магла“, а поставката ќе остане достапна за јавноста до 2 јуни. Учесници на ...
сите 6 | | | веќе видена

Денеска напладне во студентскиот дом „Стив Наумов“ ќе бидат отворени обновената читална, опремената библиотека и уредениот двор во овој студентски дом „Стив ...
сите 17 | | | веќе видена

Феминистичкиот клуб при Студентскиот парламент на Универзитетот на Југоисточна Европска (УЈИЕ) неодамна ги објавија наодите од анкетата спроведена на ...
сите 20 | | | веќе видена

Уметничкиот проект „Оваа зграда зборува (на)вистина“ е добитник на наградата Златна Трига на овогодинешното Прашко квадриенале. Проектот на авторот Филип ...
сите 2 | | | веќе видена

Недоволната соработка помеѓу властите, универзитетите и приватниот сектор е најголем кочничар на младинското претприемништво и вработувањето, покажа новото ...
сите 4 | | | веќе видена

Намалување на буџетските трошења, економски раст и од 5%. Новата Фискална стратегија 2020-2022 година ги црта контурите на економијата во период што следува – ...
сите 10 | | | веќе видена

Прогласувањето на рудниците како и на големите и малите хидроенергетски проекти за градби од државно значење е неприфатливо бидејќи претставува закана за ...
сите 15 | | | веќе видена

Светот денеска одбележува 90 години од раѓањето на Ана Франк, еврејското девојче кое две години со семејството се криеше од нацистите во стан во Амстердам, за ...
сите 7 | | | веќе видена

Со големи критики се соочуваат корисниците на социјалната мрежа Инстаграм кои го посетуваат Чернобил со цел да се фотографираат на местото на историски ...
сите 33 | | | веќе видена

Односот на нашата средина кон уметничкото дело „Вера, надеж, љубов“, или трите врби на Вардар како што полесно ги препознава јавноста, беше повод за изложбата ...
сите 3 | | | веќе видена

next