Радио МОФ

Организаторите на Сараевскиот филмски фестивал се приклучија кон Повелбата 50/50 до 2020 година која предвидува еднаква застапеност и можности за мажите и ...
сите 32 | | | веќе видена

Граѓанската асоцијација МОСТ преку инфографик објавен на нивната фејсбук страница информираат за начинот на кој граѓаните можат да ги проверат и променат ...
сите 195 | | | веќе видена

Меѓуопштински центар за социјална работа на град Скопје апелира до граѓаните да го контактираат центарот секогаш кога ќе добијат информација дека е потребна ...
сите 8 | | | веќе видена

Уметнички проект во Ливерпул на кој е прикажана листа со имињата на 34.361 бегалци и мигранти кои ги загубиле животите во обидот да стигнат до Европа по втор ...
сите 2 | | | веќе видена

Еко-активисти од повеќе организации и иницијативи здружени како „Го сакам Водно“, во недела организираат собир и пешачење по сртот на Водно. Целта е граѓаните ...
сите 100 | | | веќе видена

„Преку подобрени работнички права се подобрува и положбата на младите во општеството. Целта е младите да ги запознаат правата и обврските, а притоа да бидат ...
сите 5 | | | веќе видена

Уличниот уметник Бенкси се огради од изложбата на негови дела во Москва, објаснувајќи дека никогаш не би наплаќал за луѓето да ја видат неговата уметност. ...
сите 2 | | | веќе видена

Повеќе од 300 медиуми од Соединетите Американски Држави покренаа кампања со која се спротивставуваат на нападите на претседателот Доналд Трамп и ја промовираат ...
сите 38 | | | веќе видена

Друштвото на филмски работници на Македонија во отворено писмо до Амбасада на Руската Федерација во Република Македонија бара од руските власти да го ослободат ...
сите 6 | | | веќе видена

Со буџет помал за триесет отсто од минатите изданија, фестивалот Струшки вечери на поезијата годинава одвај ќе го одржува нивото што веќе го има постигнато, а ...
сите 47 | | | веќе видена

Германските спасители издадоа предупредување дека се поголемиот број давења на деца ова лето е поврзан со опсесијата на нивните родители со мобилните телефони. ...
сите 8 | | | веќе видена

Министерството за здравство тврди дека се обезбедени буџетски средства за исплата на надоместок за приватните специјализанти запишани на конкурсот во јануари ...
сите 32 | | | веќе видена

Светската премиера на театарската претстава „Црнила ремикс“ ќе биде дел од годинешното издание на фестивалот „Здраво млади“ кој ќе се одржи на 1 септември во ...
сите 14 | | | веќе видена

next