Радио МОФ

Заменик-министерот за животна средина Јани Макрадули , на работилницата на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, најави формирање на советодавно тело составено ...
сите 2 | | | веќе видена

Реалното секојдневие и предизвиците на Ромите беа дел од темите кои ги говореа ораторите на темата „Ромскиот народ – минато, сегашност, иднина“. Ораторската ...
сите 2 | | | веќе видена

Младински образовен форум организира отворено студентско предавање на тема „ Правото на самоопределување: историски развој и идни предизвици“ . Предавањето ќе ...
сите 6 | | | веќе видена

Сергеј Геков е втора година во гимназијата „Добри Даскалов“ во Кавадарци кој вчера, заедно со триесетина свои соученици, доби можност да поразговара со ...
сите 2 | | | веќе видена

„Една може!“ организација на еднородителски семејства и „Една прави!“ социјалното претпријатие, објавија повик за бесплатна тренинг школа за економска слобода ...
сите 6 | | | веќе видена

Младински образовен форум (МОФ) во рамките на проектот „Студентски домови без корупција“ објавува повик за предлог-концепти за креирање студентски акции за ...
сите 10 | | | веќе видена

Во скопската Зоолошка градина од вчера се поставени табли со кодекс на однесување, со кој на посетителите им се укажува дека доколку ги хранат, вознемируваат ...
сите 42 | | | веќе видена

Во населбата Острово во општина Аеродром вчера работници со машинерија сечеа големи дрвја покрај улицата „23 Октомври“. Од иницијативата Сакаме Аеродром да ...
сите 7 | | | веќе видена

Центарот за младински активизам ЦМА Крик во периодот од септември 2018 до јануари 2019 работеше на мапирање за дата база на контакт информации од дневни ...
сите 4 | | | веќе видена

„Донесете сликовници и книги за деца, напишете посвета и направете добро дело“, гласи повикот за акција на Елизабета Ѓоргиевска. Таа преку социјалните мрежи ...
сите 17 | | | веќе видена

Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) изрази загриженост во врска со почестата појава на говор на омраза што поттикнува ксенофобија, расна ...
сите 28 | | | веќе видена

Овој викенд во Музеј на современа уметност ќе се одржува фестивал посветен на детската литература. Целта на фестивалот е да ги презентира најдобрите дела од ...
сите 11 | | | веќе видена

Реалното секојдневие и предизвиците на Ромите беа дел од темите кои ги говореа ораторите на темата „Ромскиот народ – минато, сегашност, иднина“. Ораторската ...
сите 28 | | | веќе видена

Утре, 12. април, во Младинскиот културен центар Скопје е најавена промоција на книгата „Медиумскиот егзил на книжевноста во македонската култура“, ...
сите 9 | | | веќе видена

next