Радио Слободна Европа

Законски решенија може да наметнат построги критериуми за избор на членови на Антикорупциската комисија и да ја направат постапката потранспаретна, но клучна ...
сите 24 | | | веќе видена

Трајче Ѓорѓиев, актерот, пантомимичар и еден од идејните творци на Интернационалниот фестивал на пантомима и физички театар ПАНФИЗ, во пресрет на првиот дел од ...
сите 14 | | | веќе видена

Со 69 гласа “за” и еден воздржан од седумдесетте присутни пратеници, Собранието денеска во трето читање го донесе Законот за ратификација на Договорот за името ...
сите 112 | | | веќе видена

Предлог законот за отпишување на камати на долгови не ги израдува засегнатите граѓани кои од државата бараат целосно отпишување на долгови на сметките кои се ...
сите 8 | | | веќе видена

Финансиската полиција поднесе кривична пријава против поранешниот градоначалник на општина Центар Владимир Тодоровиќ, за криминал со кој е оштетен буџетот на ...
сите 17 | | | веќе видена

Измените на Законот за минерални суровини беа предложени од група пратеници од владејачката коалиција во почетокот на годинава , како што наведоа, поради ...
сите 2 | | | веќе видена

Една година наводното доселување мигранти во Македонија е тема за препукувања меѓу власта и опозицијата. Владата тврди дека се шират лажни вести, ВМРО-ДПМНЕ ...
сите 44 | | | веќе видена

next