Радио Слободна Европа

Препораката од Европската Комисија е најдобар доказ дека напорите на вашата земја импресионирале многумина во Европа, порача претседателот на Европскиот Совет ...
сите 116 | | | веќе видена

Лидерите на земјите од Западен Балкан во Скопје ќе разговараат за зголемување на нивото на доверба за решавање на билатералните и на регионалните спорови. ...
сите 148 | | | веќе видена

Работена како прва претстава од новиот репертоар чија заложба е да се занимава со општествено ангажирани теми, в сабота, на 28 април, во Народниот театар - ...
сите 6 | | | веќе видена

Шефот на Канцеларијата на НАТО во Скопје, Горазд Бартол, изјави дека Алијансата сака да ја поздрави Македонија како 30 земја членка на НАТО, веднаш откако ќе ...
сите 20 | | | веќе видена

Искра Шукарова, кореограф и професор на Факултетот за музичка уметност, Урсула Игли, кореограф од САД и музичкиот уметник Џијан Емин, заедно со студентите од ...
сите 8 | | | веќе видена

Над 24 проценти од младите луѓе ниту се вработени, ниту се во образовниот процес, ниту, пак, на обука. Економската состојба и невработеност ги тера младите да ...
сите 6 | | | веќе видена

Иако според најновиот извештај на „Репортери без граници“, Македонија бележи благо подобрување на состојбата со медиумите, таа сепак е најлошо рангирана на ...
сите 86 | | | веќе видена

Опсегот на употребата на името и грчкото барање за уставни измени се најтешки точки пред денешната средба во Виена меѓу шефовите на дипломатиите на Македонија ...
сите 280 | | | веќе видена

„Денес сѐ е џез“ е насловена манифестацијата со која и годинава Здружението на џез-музичари и слободни уметници ќе го одбележи 30 април - Меѓународниот ден на ...
сите 27 | | | веќе видена

За разлика од зимно време, кога тетовци прават по 150 тони смет дневно, со затоплувањето на времето, се прават и до 300 тони смет дневно. Граѓаните се жалат ...
сите 3 | | | веќе видена

next