Радио Слободна Европа

Под закрила на криминал од омраза, кој како кривично дело се внесува во Кривичниот законик на мала врата, власта внесе измени со кои ќе се доведат во прашање ...
сите 93 | | | веќе видена

Според официјалните студии, главните извори за загадувањето на воздухот во Македонија се домаќинствата, сообраќајот, третманот на отпадот, рударството, ...
сите 32 | | | веќе видена

Врз правниот систем се прави атак, а тоа ја поткопува можноста не само формално, туку и суштински Македонија да стане дел од евроатланските структури. Вакви се ...
сите 3 | | | веќе видена

Општина Битола донесе Програма за животна средина за 2019 година во која се предвидени мерки за намалување на загадувањето. Меѓу нив, субвенционирање на печки ...
сите 36 | | | веќе видена

Работен како еден од трите дела за претставување на културното богатство на Македонија, видео спотот за навивачката група „Балисти“ од Тетово, чиј предлагач и ...
сите 5 | | | веќе видена

Убав новогодишен подарок денеска добија шеесет и пет домашни компании, на кои Фондот за иновации и технолошки развој им доделија грантови за развој на своите ...
сите 42 | | | веќе видена

Гогољевиот „Ревизор“, онака како што го прочитале и се обидуваа да го исправат на сцена режисерот Јани Бојаџи и неговите соработници, композиторот Горан ...
сите 8 | | | веќе видена

Љубиша Кировски и Маја Шутевска – Кировска, овој вторник, на 25 декември, во Македонска филхармонија, онака како и што доликува на врвни музички уметници, со ...
сите 7 | | | веќе видена

Маглата под која денеска e обвиткан главниот град само дополнително го влоши проблемот со и онака енормната загаденост на воздухот. Вредностите на штетните ПМ ...
сите 26 | | | веќе видена

next