Радио Слободна Европа

Од 36 пристигнати книги на конкурсот, кој беше распишан на 15ти декември минатата и траеше се до 15ти јануари годинава, жири комисијата составена од писателите ...
сите 3 | | | веќе видена

Оптимизмот на Владата дека до април ќе бидат спроведени неопходните реформи за почеток на преговорите со Европската унија и дека во процесот се отстранети сите ...
сите 25 | | | веќе видена

По бурна година помината во истрага и судски рочишта проследени со политички сопки и обвинувања за селективна правда денеска обвинетите за насилството во ...
сите 181 | | | веќе видена

Постои напредок во медиумите и судството, но во Република Северна Македонија останува да се решат уште низа важни проблеми како на пример корупцијата, ...
сите 22 | | | веќе видена

На нешто повеќе од еден месец до претседателските избори, тројцата кандидати се извесни, но неизвесно останува дали ќе се достигне потребниот цензус од 40 ...
сите 2 | | | веќе видена

Еден месец по автобуската нереќа кај селото Ласкарци Јавното обвинителство денеска објави дека нецелосната исправност на кочниците на автобусот и брзината со ...
сите 96 | | | веќе видена

Регионалниот проект „Мост на виножито“ опфаќа дел од младите на Македонија, Црна Гора и Албанија, а финансиран е од Канцеларијата за регионална соработка од ...
сите 10 | | | веќе видена

“Штетата врз планетата е толку сериозна што доколку не се преземат итни мерки, здравјето на луѓето може да биде загрозено”, се вели во најновиот извештај на ОН ...
сите 7 | | | веќе видена

next