Мајка и Дете

Во рамките на своето испитување на деца помлади од три години им дале 4 или 16 играчки, а потоа ги набљудувале нивните навики. Децата кои имале помалку ...
сите 12 | | | веќе видена

Мајка на пет деца од Атланта која е воедно и популарна блогерка, снимила неколку видеа во кои изјавила дека фотографиите на нејзиниот шестгодишен син имаат ...
сите 7 | | | веќе видена

Повеќе од половина од децата (54 отсто) купиле енергетски напиток без никаков проблем, иако речиси сите големи продавници на почетокот од годината поставиле ...
сите 2 | | | веќе видена

Со изработка на накит од епоксидна смола започнала од лична причина…сакала да го зачува и да го има со себе секогаш омиленото цвеќе на нејзината мајка – ...
сите 5 | | | веќе видена

Денеска е светски ден на детето. По овој повод претставникот на УНИЦЕФ г.Бенџамин Перкс испрати изјава во која вели: „Светскиот ден на детето – што се слави на ...
сите 16 | | | веќе видена

На родителите деновите им минуваат во преиспитување. Покрај сите обврски и она малку слободно време кое успеваат да го зграбат, и него го трошат на „враќање на ...
сите 4 | | | веќе видена

На базарот за ракотворби кој се одржуваше минатата недела во галеријата „Колектив“ на скопскиот плоштад, веднаш ми падна во очи една убава црнокоса жена која ...
сите 4 | | | веќе видена

Со својата посветеност и активно учество во животот на детето, таткото гради цврста врска со него. Еве кои придобивки ги носи таткото кој рамноправно учествува ...
сите 24 | | | веќе видена

Новото истражување објавено минатиот месец во списанието BMJ покажува дека нема доволно докази дека лековите со антихистаминици помагаат кај затнат нос, а кога ...
сите 8 | | | веќе видена

„Постапките за развод во Словенија се долги, скапи и пред сѐ, дискриминаторски. Децата често остануваат без соодветен и квалитетен контакт со еден од нивните ...
сите 2 | | | веќе видена

next