Мајка и Дете

Повеќе од 300 жени вработени во Витаминка добиваат преглед со ехо на дојка во просториите на самата фабрика. Ехо-апаратот е поставен во соодветна просторија во ...
сите 5 | | | веќе видена

Дваесет и седумгодишниот Васил Јанкула од Мала Преспа пред 3-4 години почнал интензивно да се занимава со спорт, да вози велосипед, да вежба, а автомобил, ...
сите 3 | | | веќе видена

Смртта на дете е причина за очајност, а едно ново истражување покажува дека една од најголемите опасности доаѓа во форма на фалсификувани и подстандардни ...
сите 22 | | | веќе видена

Да, јас сум мајка на ова прекрасно „разгалено“ момче, кое честопати се однесува на јавно место „непристојно“: се фрла на подот, вреска, фрла работи околу себе, ...
сите 3 | | | веќе видена

На само девет месеци на Џексон Гарвуд му била дијагностицирана Крабова болест која предизвикува заостанатост, парализа, слепило, глувост и псеудобулбарна ...
сите 3 | | | веќе видена

Одборот на директори на „Витаминка“ изгласа бенефиции во интерес на своите вработени по завршување на отсуството од работа поради бременост, раѓање и ...
сите 25 | | | веќе видена

08Р азновидната и балансирана исхрана е важна за добриот раст и развој на детето. Во тој смисол знаеме дека во исхраната на децата мора да вклучиме и многу ...
сите 5 | | | веќе видена

Често можеме да слушнеме и да прочитаме како разводот неповолно влијае на децата, нивното раснење и развој. Но тоа нужно не мора да биде така. На повеќето ...
сите 2 | | | веќе видена

Проучувајќи 80 снимки со ултразвук на 20 бебиња помеѓу 24. и 36. Недела од бременоста, научниците од универзитетот Дурхам и Ланкастер утврдиле дека бебињата и ...
сите 14 | | | веќе видена

„Ако ова прекрасно двегодишно девојче може да научи правилно да изведува масажа на срце и да дава вештачко дишење, што ве спречува вас??“, напишал Пјетрофорте. ...
| | веќе видена

Пуканките се една од најпопуларните грицки и речиси е незамисливо гледањето на филм без нив. Иако ваквото сценарио звучи како забавна, семејна вечер, важно е ...
сите 2 | | | веќе видена

next