Мајка и Дете

Мајка споделила генијален трик за да го спречи изливот на детскиот бес во продавниците за играчки. Една паметна и снаодлива мајка нашла едноставен, но ...
сите 18 | | | веќе видена

Вчера (27.октомври), во Љубљана се одржа Меѓународна конференција за рамноправно родителство со учество на 6 здруженија на родители од 5 земји од Западен ...
сите 26 | | | веќе видена

Видео во кое една мајка од САД се жали на учителката на своето дете неодамна стана вирално. Мајката тврди дека наставничката ја замолила на роденденот на ...
сите 8 | | | веќе видена

Терминот „sharenting“ потекнува од комбинацијата на зборовите „share“ (споделување) и „parenting“ (родителство) и го означува трендот на прекумерно споделување ...
сите 18 | | | веќе видена

Постојат 5 фундаментални лекција кои децата ги апсорбираат од своите родители уште од мали нозе, а кои трајно ќе го дефинираат нивниот идентитет, пишува ...
сите 18 | | | веќе видена

За неколку дена, поточно на 31 октомври во 3 часот наутро завршува летното сметање на времето. Часовникот се враќа и луѓето со нетрпение ја очекуваат таа ноќ – ...
сите 18 | | | веќе видена

Трудот објавен во списанието „Би-Ем-Џеј“ покажува дека поголемиот внос на овошје и зеленчук е во голема мера поврзан со подобро психичко здравје кај ...
сите 32 | | | веќе видена

Лекувањето на детето со висока температура понекогаш може да биде збунувачко и стресно, особено затоа што има толку многу спротивставени совети. Грозницата се ...
сите 7 | | | веќе видена

Работата на психологот Лев Виготски од раните 1900-ти е основа за повеќето истражувања за когнитивниот развој во изминатиот век, а особено за сегашното ...
сите 4 | | | веќе видена

Формативните години кај децата се важни бидејќи децата се чувствителни и нежни. Ако 10-годишниот „Иван“ си ја удри главата во бетон, ќе претрпи поголема ...
сите 18 | | | веќе видена

Цистичната фиброза е опасна по живот наследна болест на егзокрините жлезди. Го нарушува нашиот респираторен систем, дигестивниот систем, репродуктивниот систем ...
сите 10 | | | веќе видена

Доењето има бројни придобивки за бебето, но и за мајката. Не постои препорака за тоа на која возраст е во ред да се дои или не и секоја жена за тоа одлучува ...
сите 8 | | | веќе видена

next