Мајка и Дете

Горан Савески и Соња Мановска Савеска се врсници, се познаваат од студентските денови на архитектонскиот факултет во Скопје и секако, од градот. Двајцата ...
сите 4 | | | веќе видена

Само неколку дена по манифестацијата „Напред розово“, со која веќе десет години здружението „Борка“ и Македонија се дел од големото светско семејство на борци ...
сите 10 | | | веќе видена

Веќе месец ипол се одвива кампањата на детската амбасада Меѓаши под слоганот „И зборовите повредуваат“, поврзана со насилството кај децата, односно булингот. ...
сите 5 | | | веќе видена

Децата се многу ранливи и во ситуации кога од нивниот живот отсуствува таткото, често заклучуваат дека се тие причина за отсутноста на родителот. Колку и да е ...
сите 7 | | | веќе видена

Чести се предрасудите за децата кои растат без браќа и сестри – разгалени, навикнати на внимание, не знаат да делат… Но од друга страна, истражувањата покажале ...
сите 4 | | | веќе видена

Денот кога родителите конечно ќе го донесат предвреме роденото бебе дома, е посебен момент за прослава во целото семејство. Честопати таа среќа може да ја ...
сите 2 | | | веќе видена

Според резултатите на истражувањето на еден париски универзитет, децата кои одат во градинка се однесуваат подобро од оние кои го минуваат времето дома, со ...
сите 7 | | | веќе видена

(МИА) Стигма, дискриминација, сегрегација, изолираност од семејството и другите деца, непристапност до образованието и до образовните објекти, се само дел од ...
сите 8 | | | веќе видена

Елена Гиговска е стручен соработник во адвокатската канцеларија Лазов-Бадева и во својата двегодишна пракса неколку пати работела на случаи во кои таткото се ...
сите 9 | | | веќе видена

На пат кон училиште мајката ѝ дава на ќерката еден куп непотребни совети. Сите мајки сакаат нивното девојче да порасне во дисциплинирана, организирана и ...
сите 2 | | | веќе видена

Пилот проектот насловен како „Учиме за собирање и рециклирање на отпадно масло за јадење“ кој почна минатата година во октомври во градинките „Орце Николов“ и ...
сите 4 | | | веќе видена

next