Мајка и Дете

Оваа мајка од Калифорнија и овластен дерматолог макотрпно креира анатомски точни делови од телото од пластелин за играње, така што нејзиниот љубопитен син од ...
сите 3 | | | веќе видена

Темата за транс-луѓето станува сè поприсутна во јавноста, а бројот на оние кои се чувствуват заробени во погрешно тело драстично се зголемува. Бројот на млади ...
сите 15 | | | веќе видена

Јапонскиот архипелаг е опкружен со море и се наоѓа на границите на тектонските плочи во морето и на копно. Поради таквата местоположба, Јапонија се соочува со ...
сите 26 | | | веќе видена

Пандемијата натера многумина од нас да размислат двапати за тоа што чистиме и колку често. Од бришењето на конзервите со храна од продавница до чистење на ...
сите 3 | | | веќе видена

Во центарот на Загреб, во Првата зона, на простор од околу 800 квадратни метри се издига интересна модерна градба, која е прва Македонска православна црква во ...
сите 23 | | | веќе видена

Иако царскиот рез е породување, како и вагиналното, не е реткост да се создаваат расправии околу тоа дека е ова полесен и помалку болен начин на породување. ...
сите 22 | | | веќе видена

Воспитувањето деца е најубавата, но и најтешката работа која одзема многу време. Ова е потврдено со нова студија која јасно покажува колку време мајките трошат ...
сите 12 | | | веќе видена

И покрај тоа што секој родител има право да го воспитува своето дете како што сака, понекогаш мајките и татковците се наоѓаат на удар на критики за нивните ...
сите 7 | | | веќе видена

Неопходно е да се разбере како функционира мотивацијата и да се користи ова знаење како алатка. Ќе споделиме со вас краток водич за тоа како функционира ...
сите 35 | | | веќе видена

Слушнав дека има (но додека не видам не верувам) деца кои јадат буквално се што е ставено во чинијата. За жал, тоа не е случај со моите деца, и ако не е случај ...
сите 28 | | | веќе видена

Терминот „крзнено бебе“ се појави не толку одамна и оттогаш почна да добива на сила. Во природата на човекот е да ни е потребен некој што би можеле да го ...
сите 8 | | | веќе видена

next