Мајка и Дете

Во Финска големо значење ѝ се придава на раната едукација. Пред да го научат распоредот на часови малите Финци прво улат како да бидат деца, односно, како да ...
сите 7 | | | веќе видена

Ејми Карни е мајка на тројки –три сина кои се моментално на тинејџерска возраст, една ќерка тинејџерка и посвоено десетгодишно дете. Од своето пообемно ...
сите 15 | | | веќе видена

Мајките кои вежбаат во бременоста им даваат добар ветар во грб на своите деца од самиот старт. Имено, истражувањата докажуваат дека физичката активност на ...
сите 4 | | | веќе видена

Црвена зелка за сини и зелени јајца Состојки : Јајца Црвена зелка Вода Оцет Мраз Сода бикарбона Приготвување : Исечете толку зелка колку што мислите дека ќе ви ...
сите 33 | | | веќе видена

Денеска е ден на децата со аутизам, а јас сфатив дека не знам речиси ништо за нив. Поточно, излезе дека она што јас го знам за децата со аутизам, нема ништо ...
сите 10 | | | веќе видена

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на склучените бракови во нашата држава, во 2016 година, во споредба со претходната година, е намален ...
сите 6 | | | веќе видена

Со галопирачка брзина аутизмот како состојба расте и во Македонија, а воедно и проблемите и стресот со кои се соочуваат сите засегнати во животот на лицата со ...
сите 18 | | | веќе видена

Ако забележите дека вашето дете во градинка или во училиште прифаќа некои лоши навики од другите деца, не мора да се грижите баш околу сите. Лошите навики како ...
сите 8 | | | веќе видена

Како Американка во Германија, кога првпат отидов на игралиште во Берлин, сосема полудев. Германските родители стоеја сите заедно, пиеја кафе и си разговараа не ...
сите 5 | | | веќе видена

Родителите и несвесно можат да им всадат на децата лоши навики во поглед на исхраната. Строгите правила во врска со храната можат да доведат до нарушување на ...
сите 3 | | | веќе видена

next