Мајка и Дете

Од клиниката за плодност од Охајо велат дека повеќе од 4.000 јајца и ембриони биле погодени од дефектот на замрзнувачот, речиси двојно повеќе отколку што се ...
| | веќе видена

Кога на децата ќе им умре саканата личност тие обично не знаат како да излезат на крај со целосно новото и непознато чувство, а нам, на возрасните пак, ни е ...
сите 11 | | | веќе видена

Др.Харви Карп е познат по својата книга „Најсреќното бебе во крајот “ во која ја изнел идејата за „четвртото тромесечје“. Имено, бебињата с ераѓаат пред да ...
сите 4 | | | веќе видена

Начинот на кој родителите ги воспитуваат децата е директно поврзан со изградбата на психичките структури и типот на личност на истите тие деца. Уште во првата ...
сите 23 | | | веќе видена

Идејата на братот и сестричката Даниел и Лара Крон од Германија може навистина да придонесе да се заштедат 6 милијарди литри вода на годишно ниво. Всушност, ...
сите 16 | | | веќе видена

На вашиот тинејџер му требаат 10 часови сон во континуитет, па затоа не го карајте ако го „фатите“ дека спие толку долго. Така тврди Џоди Миндел, стручњак за ...
сите 11 | | | веќе видена

После децении поминати во колективно настојување опасностите за децата да се сведат на минимум, педагозите во Британија сега се обидуваат да им ги обезбедат на ...
сите 2 | | | веќе видена

Џорџ, кој се претставува себеси и како Гоце Геoргиевски, е роден во Австралија, кадешто неговите родители дошле во далечната 1968.година, но не ја заборавиле. ...
сите 9 | | | веќе видена

next